24 Şubat 2012 Cuma

WordPress İle Blog Açmak

Çok zordur bu blogu açmak hiç başlamadan bırakın demek tabiki de saçmadır.Blog açmak en keyifli en güzel en kolay işlerden birisidir.Şimdi step step anlatmaya başlıcam.
step 1 : şu adrese giriyoruz. http://tr.wordpress.com/
step 2 : sol tarafta “get started here” yazan kutucuğa tık yapalım.
bizi bu adrese yönlendirdi.https://tr.wordpress.com/signup/ eğer yönlendirmediyse sorun var demektir.baştan başlayalım.
step 3 : “blog adresi” yazan yere blogumuzun adını yazcaz.altındaki kullanıcı adı bizim ilerdeki admin panelimizin kullanıcı adı olacak ve şifre de aynı şekilde admin paneli şifremiz olcak.bunları girdikten sonra e-mailimizi yazalım.sonra en altta free yazan yerde “create blog” a tık yapalım.sonra bi aktifleştirme işlemi olacak.e-mailimze gelen mail de aktif bloga tıkladıktan sonra.blogumuz aktifleşir.yeniden gelen mailde size bilgileri verir.
şimdi blog kuruldu ama geliştirmemiz lazım böyle kalacak değil.
www.sitenizinadı.wordpress.com/wp-admin adresinden admin panelinize ulaşırsınız.kullanıcı adı ve şifreyi girdikten sonra admin panelinize girersiniz.şimdi geliştirmek için neleri kullanacağımız neler ne iş yarar onları anlatcam.
step 4 : “yazılar” kısmı bizi ilgilerndiren bi kısım.burada yazdığımız herşey ana sayfada yani indexte çıkar.yazılara tıklıyoruz.zaten hello world die bu salak wordpress developerları bi yazı yazmış bize örnek olsun diye.onu değiştirelim.hello world ü silin ve yerine başığınızı yazın.sonra içerik kısmına içeriğinizi ekleyin.yeni bir yazı oluşturmak için en üstte “posts” yazan yerin yanında yeni ekle die bi buton var.onu tıklayıp milyon tane yazı girebilirsiniz.
step 5 : “sayfalar” kısmında sekme açabiliriz.zaten sayfalara tıkladığımızda “about” die bi sayfa oluşturmuş wordpress isteseniz bunu değiştirin.isterseniz yeni ekleye tıklayarak milyon tane sayfa ekleyin.saayfaları görmek isteyen varsa en üstte ana sayfanın yanında dizilirler kendileri.
step 6 : “görünüm” görünüm sekmesinde temalara tıklayarak istediğiniz temayı aktifleştirebilirsiniz.
step 7 : site başlığının yanında yazan o salak saçma “bir başka wp sitesi” yazan yeri ayarlar/general den değiştiriyoruz
Resimleri,videoları html olarak yazılarınıza dahil edebilirsiniz.youtube daki share butonunun altındaki embed kodları bu işe yarar. ya da img src kodu resim yüklemeye yarar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder